אתר מכירות אינטרנט בארה"ב בשבת

שאלה:

שלום רב
עסק שעובד רק באינטרנט, רק בארה"ב
העסק מוכר מוצרים שונים באמזון.
אני רוצה לעצור את המכירות שלי לפני כניסת השבת.
האם אני מכבה את המכירות בשבת שלי או בשבת בארה"ב?
העסק מוכר רק לאמריקאים רק בארה"ב ורק דרך האינטרנט.
יש מי שאמר לי שבגלל שאני מוכר לארה"ב ורוב מוחלט גויים אין צורך לעצור מכירות.
אשמח לדעת דין תורה וכיצד לנהוג.
תודה כבוד הרב.

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין כאשר רוב הפונים הם גויים אין חיוב לסגור את האתר, אבל ודאי ראוי כך לעשות לכתחילה.

בנוגע לזמן בו אתה סוגר את האתר, יש הרי כאן שני חששות, הנושא של שכר שבת שהוא קשור לזמן בו השבת אצלך, והנושא של לא להכשיל יהודים בכניסה וברכישה לאתר שלך בשבת, שזה קשור לזמן השבת שלהם.

מקורות:

ניתן לעיין בתשובה דומה שנכתבה כאן.