בישול על כיריים טרף (עם קולט אדים)

שאלה:

1.אנחנו מתארחים אצל משפחתנו שהמטבח שלהם טרף. הבנו שתחתית הסיר צריך להיות יבש.
מה המינימום שצריך לעשות כדי לבשל על כיריים כאלה?אם הם נקיים האם צריך להפעיל אותם במשך כמה דקות או שלא חובה מעיקר הדין? ואם כן, לכמה דקות צריך להפעיל ועל איזה חום?
ומה הדין אם יש קולט אדים?
(אם רוב הזמן התבשיל יהיה מכוסה ורק לפעמים נפתח אותו כדי לערבב זה משנה?)

2.לפעמים מוציאים מרק מהמקרר, ומהקור נוצר לחות בקירות של הסיר והוא לא יבש לחלוטין, האם בעייתי לשים סיר כזה על כיריים טרף(נקיות)?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני מגע יבש אינו מפליט ומבליע, אם יש לכם חשש שתהיה איזו לחות, שיהיה נקי היטב ואז להפעיל קצת ללבן, ואם הכיריים לא בני יומם, כלומר לא נעשה שם משהו אסור ב24 שעות האחרונות, אז כבר ודאי אין שום חשש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בדרך כלל הוא גבוה מספיק ולא נוטף ממנו. שום דבר כאן אינו הלכתחילה הכי גדול, אבל זו הסיטואציה וצריך לדעת כיצד מותר לנהוג בה.