לימודי חת"ת ומנהגי חב"ד למי שאינו נמנה על חסידות זו

שאלה:

שלום הרב,

לאחרונה התחלתי ללמוד חת"ת יומי, מרגיש לי שסדר הלימוד מסודר ומספק לי מסגרת יציבה לדבר תורה יומי וחסידות.

האם זה סביר שאדם ילמד חת"ת וינהג במקצת כהלכות 'שולחן ערוך הרב' מבלי להיות חסיד חב"ד (או חסיד בכלל, כלומר אני לא משתייך לאף זרם, רק יהודי פשוט)?

בחת"ת שיש ברשותי ישנו גם סידור תפילה, האם כאחד שמתפלל בנוסח ספרד אשכנזי (הסידור האישי הקבוע שלי הוא של רינת ישראל) יכול להתפלל בנוסח חב"ד אם אין ברשותי את הסידור הקבוע?

שאלה נוספת, האם יש לוח לימוד יומי מחולק של "משנה ברורה" ושל "קיצור שולחן ערוך"? חיפשתי בגוגל ולא מצאתי דבר עדכני – אשמח אם תוכל לשתף.

תודה רבה הרב ובשורות טובות

תשובה:

שלום וברכה

זה נהדר לעשות לך קביעות בלימוד חומש תהילים ותניא, באמת נפלא! אבל תלמיד חכם לא תהיה מזה, כלומר זה לא מספיק, חייבים גישה להלכה גישה לגמרא, אל תוותר, תשקיע זמן כל יום. אתה איש צעיר, יש לך שעה וחצי ביום ללימוד תורה. תקום מוקדם, תהיה יעיל ותראה מזה רק סיפוק ושמחה.

במה שהשו"ע הרב ייחודי והמנהג שלא כדבריו אין טעם לשנות מהמנהג, אמנם ברוב הדברים דבריו תואמים למנהגי רוב הקהילות.

אין טעם להתפלל עם כל כל סידור מזדמן, אם תפילתך לא שגורה בפיך היטב תקפיד שיהיה איתך סידור בנוסח שבו אתה נוהג.

אשלח לך אקסל ללימוד משנה ברורה יומי. אינני יודע אם זה הקצב המתאים לך.