שינה בבית יחידי – בימי השבעה

שאלה:

א. האם לאבל מותר לישון יחיד?
ב. אבל על אח שלא בבית הנפטר אם מדליק נר?

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל בענין זה בין אבל לסתם אדם, ואף שאמרו חכמים שלא ישן אדם בבית יחידי, כבר כתבו אחרונים שאם יש מזוזה ולא מדובר במקום מבודד, מותר. כמו כן, יש שהקפידו כשאדם ישן יחידי שיהיה איזה אור קטן דלוק.

נהגו להדליק נר בבית האבל גם אם זה לא ביתו של הנפטר.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

מקורות:

חלקת יעקב או"ח סי' נז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל צריך שימור, ז"ל הגמ' (ברכות נד:): "אמר רב יהודה, שלושה צריכים שימור, ואלו הם: ולה, חתן וכלה. במתניתא תנא: חולה, חיה, חתן וכלה. ויש אומרים אף אבל". ואם כן לשיטת הי"א, גם אבל זקוק לשימור. ודברים אמנם לא הוזכרו בשו"ע, אך הובאו להלכה במגן אברהם (סי' רל"ט ז'). אבל נראה שיותר הקפידו בזה שלא לצאת יחידי, אינני יודע אם יש בזה ענין לא לישון יחידי עד כמה שיש שם אור ומזוזה. אבל זו הערה נכונה.