קניית תפילין מהודרות לנער בר מצוה ממעשרות

שאלה:

האם ניתן לרכוש תפילין לנער בר מצוה בחלק מהסכום מכספי מעשרות? התפילין עולות 6000 ש"ח וברור כי ניתן היה למצוא תפילין כשרות למהדרין גם בכמחצית מהסכום. האם ניתן לתת לשם כך ממעשרות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לתוספת הידור ניתן לתת ממעשרות, בפרט שמדובר בתפילין לילד ולא עבור עצמך.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

ראה בשו"ת בצל החכמה ח"ד סי' קס"ד בשם הערך שי שיכול להוסיף מעבר לשליש כדי להחליף תפילין למהודרות יותר, וכן כתב בהליכות שלמה ח"ב פי"א דבר הלכה אות ב' בשם הגרש"ז והגר"ח מברלין. ועי' עוד בספר באורח צדקה פי"א סעיף ה' ובהערות בשם הגר"נ קרליץ זצ"ל שבמקום שיש עניים אין להשתמש בזה לצורך הידור מצווה, ורק כשאין עניים מצויים יכול להשתמש במעות אלו ע"ש. אבל זה תלוי במנהגך עד כמה אתה מקפיד להשתמש במעשרות רק לצורך צדקה לעניים.