לשנות מסמכים כדי לקבל הטבות מחו"ל

שאלה:

יש אנשים שמסדרים לאזרחי אנגליה הגרים בישראל אפשרות לקבל ביטוח לאומי והבטחת הכנסה וכן השתתפות בשכ’’ד ע’’י שמוצאים מישהו שם שמפצל את הדירה שלו ורושם אותי שאני שוכר ממנו את הדירה, וכן צריך לטוס לשם לחתום על כ’’מ טפסים ואז אפשר לקבל את הנ’’ל, השאלה אם אסור מצד גזל עכו’’ם ואו יש לחוש שיעלו על זה ויהיה חילול ה’, (הם טוענים שאין סיכוי, וכל מי שעוזב היום את לונדון עושה את זה) ועכ’’פ האם הדבר מותר או לא.

תשובה:

שלום וברכה,

כל מעשה של לקיחת כספים שלא כחוק, יש בזה איסור גזל, וגזל עכו"ם אסור. ולכן תושבי חו"ל שבאים לגור בארץ ולא שוכרים דירה בחו"ל וחותמים על מסמכים לא נכונים, יש בזה איסור גזל, גם אם לא יעלו עליהם.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע ריש סימן שמח וסימן שנט.

הצטרף לדיון

תגובה 1