טלטול פנס לד בשבת

שאלה:

שלום הרב,
האם מותר לטלטל פנס דולק (פנס לד) בשבת כדי שאוכל לקרוא בליל שבת?

תשובה:

שלום וברכה

פנס לד לכאורה לא שייך לגביו המוקצה של שלהבת כיון שאין שום חוט להט ולא שום דבר המתחמם, אלא שהפוסקים דנו כאשר הוא פועל האם דינו ככלי שמלאכתו לאיסור או ככלי שמלאכתו להיתר, ולכן מותר לטלטלו לצורך גופו ומקומו, לצורך שימוש בו, כאשר אין מנורה אחרת שניתן כרגע להשתמש בה בלי טלטול.

מקורות:

שו"ת חלקת יעקב ח"א סי' קיח, שו"ת אגרות משה או"ח ח"ג סי' נ, שו"ת להורות נתן ח"י סי' לו, שבט הלוי ח"ח סי' קסז.

הצטרף לדיון

תגובה 1