קבלת בחינם תרופות שאין לי צורך בהם

שאלה:

שלום כבוד הרב.

הלכתי אצל רופא אחד, והסברתי לו כמה פרטים לגבי המחלה שלי.
ופעם, שמתי לב שנתתי לו הודעה לגבי הבעיות הבריאותיות שלי, אבל ההודעה הזאת לא הייתה כל כך נכונה.

והבעיה היא שאחר כך, הוא סידר לי כמה תרופות, וביניהם יש תרופות שאולי לא הייתי צריך אותן.
ואחר כך, הלכתי לבית מרקחת אחד כדי לקבל כל התרופות שהרופא סידר לי, גם אותן שאולי אני לא צריך אותן.
אני מדגיש שקיבלתי אותן תרופות בלי כסף.

האם יש בזה גזל?
הרי אולי קיבלתי בחינם תרופות שאליבא דאמת איני צריך אותן, ובלי המרשם של הרופא, לא הייתי מקבל אותן בחינם…

תודה מראש.
כל טוב, בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה,

בוודאי לא מסרת בכוונה מידע שגוי, אלא שמסרת מידע שסברת שאולי זה הבעיות, ולפי הדברים שמסרת קיבלת מהרופא מרשם, אין בכך איסור גזל על כל התרופות, כיון שאתה אמור למסור את המידע שאתה סבור והרופא אמור להחליט לפי הנתונים ולפי הבדיקות אילו תרופות מגיעות לך, ואין בכך חשש גזל.

בהצלחה ורפואה שלמה.