בשר וחלב

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,

ביום שבת קודש האחרון שלפתי ומזגתי כאחד מקצת תוכנו של סיר בשרי אל תוך צלחת כאשר נוזל/רוטב בשרי זב על אצבעותי ועל כף ידי. הנחתי את הצלחת על השולחן וחיככתי את ידי זו בזו כמדומה לי, בכדי להעלים את הנוזל מידי ואז משם פניתי לאחוז את שקית הלחם בכדי להוריק משם פרוסת לחם מבלי לגעת בפרוסה עצמה. אח"כ נגשתי לרחוץ את ידי יותר ביסודיות.

במוצ"שק התחלתי להכין בטוסטר לחיצה טוסט עם גבינה צהובה, בעוד שהוא מתחיל לרתוח הלכתי להביא אל מקום סעודתי גם את אותה שקית לחם הנ"ל המתוארת באופן בה נגעו ידי. פתחתי את הטוסטר הרותח ואחזתי את פרוסות הטוסט בידי, הפכתי אותם, וסגרתי בלחיצה שוב את הטוסט עליהם. מאז יש לי חשש וספק על כל הענין הזה מה דין הטוסטר עכשיו ומה היה דין הטוסט עצמו, ומבקש לשאול את כבוד הרב על כך?

נ.ב: פרוסות הטוסט עצמו הוכנו מחלה שלמה משתי הלחם של סעודה שניה שהיו בה כלים ומאכלים בשרים על השולחן אך הוסרה מיד אחר ברכת המוציא והונחה על שולחן קטן בסמוך ולכן לא ראיתי כל בעיה להשתמש בה לטוסט.

בברכה,

תשובה:

החשש שלך נשמע רחוק מידי. הטוסטר כשר בלי ספק.

ערב טוב.