לתרומות לחץ כאן

קישוטי כריסמס

שאלה:

הברכה והשלום לכבוד הרב המשיב.
בתקופה זו של השנה לפני אידיהם וחגותיהם רבים המדליקים נורות ומקשטים את חצריהם. והזריזים שביניהם כבר התחילו.
השאלה היא האם יש לזה דין של ע״ז? והאם מותר להתפלל מול זה?

תשובה:

שלום וברכה

בזמנינו אין לזה דין של תקרובת עבודה זרה, הם מתכוונים לחגיגיות בלבד. כמו כן בחלק גדול מהמקרים הם מתכוונים לשנה החדשה ולאו דוקא לחג המולד.

מקורות:

אף שבמשנה בעבודה זרה דף ב,א וכן נפסק בשו”ע יו”ד סימן קמ”ח נאמרו איסורים רבים של מכירה וסיוע לעובדי כוכבים ביום אידם, אך כתבו הראשונים וכן נפסק בשו”ע שם סעיף י”ב שבזמן הזה אין איסור זה, וטעמים רבים נאמרו בראשונים בעבודה זרה דף ו,א מפני מה אין להחמיר בזה בזמן הזה, או מפני שכיום אינם עובדי עבודה זרה רק עושים מנהג אבותיהם (תוספות שם ב,א) או מפני שיש בזה משום איבה (תוספות רא”ש ור”ן שם), או מפני שיש בזה חיי נפש שביניהם אנו יושבים ואנו מתפרנסים מהם תמיד (רמב”ן ריטב”א ומאירי שם) ועוד טעמים אחרים במאירי שם. ומכל מקום ברור מכל זה שאין כאן עבודה זרה ממש, במה שאינו נוגע לתמונות שלהם וכו', ואין בזה איסור הנאה וכיוצא בזה.

 

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב. פעם ראשונה שראיתי "נרות סוכות" בראש כל חוצות בתקופה הזו של השנה לא הבנתי למה הגויים שמים את זה בחצר. ולמה עכשיו. פתאום קלטתי שלא ראיתי את זה בשום סוכה. אבל תמהתי האם זה אותם נורות? האם זה לא יצור מיוחד בעבור קדושה לעומת היצור עבור הטומאה?וכשהצעתי לאשתי לתלות בסוכה היא הזדעזעה מהרעיון. לא הבינה מהיכן זה הגיע לי. גם אחרי שהסברתי לה שאצלי הזעזוע היה לכיוון הפוך. ושבארץ זה משמש לנוי סוכה היא עדיין לא הבינה איך אפשר. תמיד סברתי שאם אקנה פה הנפש היפה תסלוד מזה משא״כ אם אקנה בארה״ק זה יהיה יותר טוב.

  2. נכון, בעצם הייצור הוא כללי לכל סוגי השימושים לכן אין בכך איסור, אנשים בחו"ל מזהים את זה עם חגותיהם ובארץ כלל לא שמעו מזה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל