עבודה זרה – בודהה

שאלה:

האם מה שנקרא דת בודהה נחשב ע"פ היהדות לעבודה זרה, משום שאינם מאמינים בכוח עליון, אלא זה רק צורה לעבודה נפשית ובודהה היה זה שיצר את השיטה הזו
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

התפיסה שלך בבודהה אינה מדוייקת כלל, הם תופסים שהאלוקות והאדם הם אחד, והאלוקות היא בעצם החלק הרוחני של העולם ושל האדם, והוא יכול להתחבר לזה ולאפס כביכול את החומריות שלו. כתבתי בצורה כללית וגסה מחמת קוצר הזמן וגם מחמת חוסר הבקיאות… אבל זה העיקרון, ולכן זה בהחלט תפיסה כפרנית במושג אלוקות, וזה נחשב עבודה זרה, משום שהם משתמשים באביזרים חומריים כדי להתחבר באמצעותם לאלוקות הזו כפי שהם תופסים אותה. וזו ממש עבודה זרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם שמו פסל כזה ברשות הרבים זה אומר שעובדים אותו? או שמא סתם נמצא שם בשביל התפאורה?
    ומה על אדם שומרתצ לעשות בעניין?
    האם לגוי החייב ב7 מצוות יש קפידא עליו שלא יעשה כנסיה בארץ הקודש?

  2. יש לשאול את מי ששם למה הוא שם, זו לא שאלה אלי.
    אין לנו אפשרות לעשות כלום, בזמן שידינו תקיפה היינו משמידים אותו כמבואר בתורה "אבד תאבדון את כל המקומות אשר עבדו שם הגויים את אלוההיהם", אבל זה יהיה רק כשיבוא משיח.
    גוי אסור בעבודה זרה לא רק בארץ הקודש אלא בכל מקום שהוא.