לחמניות שנאפו בתנור בשרי

שאלה:

בס"ד

אפיתי לחמניות בתנור בשרי שאינו בן יומו.
האם הן מותרות (לאחר שהתקררו) בחימום בטוסטר חלבי?

תשובה:

שלום וברכה

אם התנור היה נקי, זה אפשרי, אם לא היה נקי הן בחזקת בשריות ואין לחמם בטוסטר חלבי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רציתי להבין את טעם הדברים,
    הרי התנור אינו ב"י, וא"כ מה שנשאר הוא פגום, ואין לחוש לבעין שאין בו היתר של נטל"פ כיון שהוא נשרף בהפעלת התנור. ומה שנשאר הוא רק שומנים וכדו'
    כמו"כ, הרי אפו רק לחמניות שהם יבשות לגמרי, ואין בהם לא זיעה ולא ריחא, אפי' לדעת הרמ"א בסי' ק"ח, כמבו' שם בפמ"ג ועוד. א"כ למה נעשו בחזקת בשריות.
    יישר כח מראש.