חתכתי שום על צלחת שהיה בה בשר קר

שאלה:

שלום,
היו לי חתיכות בשר על צלחת חד פעמית. לקחתי אותם משם ושטפתי שניה-שתיים את הצלחת במים. אחר כך חתכתי שום עם סכין פרווה על הצלחת, האם הסכין הפכה לבשרי או שיש איתה בעיה? תודה רבה

תשובה:

להבא אין לעשות זאת, אלא לרחוץ טוב יותר, אבל להלכה אין חשש, הצלחת מן הסתם נקייה ולא נשאר בה משהו, ובכל מקרה היא עצמה לא בשרית, ולומר שחתכת ממש בשר בסכין ביחד עם השום זה לא סביר בעליל.

יום נעים.