הדלקת השמש בחנוכה

שאלה:

שלום רב

אדם מדליק בחנוכיה רגילה שיש באמצע "נר" קצת גבוה מכולם.
כמו כן מדליק בכוסיות של שמן..

1. האם הנר האמצעי הוא השמש שאליו התכוון הרמ"א?
2. האם אפשר לכבות את הנר (משעווה) שהדליק את כל הנרות או עדיף להשאיר אותו דולק ליד החנוכיה כמו שהזכיר הרמ"א
3. ראיתי בכף החיים שיש להדליק את השמש מצד ימין של הנרות כדי שלא יצטרך לחזור לשמאל ולהדליק את השמש- אז מה הדין בחנוכיה המדוברת?
או שאין בכלל עניין בין שמאל לימין כי זה רק השמש?

תשובה:

שלום וברכה

הנר האמצעי הזה הוא השמש, אפשר להדליק אותו ולכבות את הנר בו הדלקת, אין חובה שהשמש יהיה אותו נר בו הדלקת את הנרות. דברי הכף החיים שהזכרת אמורים כאשר אתה מדליק את השמש ראשון, אבל אתה יכול להדליק אותו אחרון ואז אין בעיה, או אם הוא אמצעי אתה מדליק אותו לפני הברכה אם תרצה.