דג בקלה – תולעים

שאלה:

אני תמיד השתמשתי בדג קוד. קניתי אותו בשוק קפוא והקפדתי לקנות אותו עם עור. היום אמר לי המוכר שבד״ץ הסירו ההשגחה כי מצאו שיש תולעים בתוך הבשר. האם זה נכון?
(זה ממש ענין של עונג שבת כי המנהג אצלנו בשבת הוא דג מטוגן ואין דג אחר לטיגון שאנחנו אוהבים.)
תודה מראש

תשובה:

דג בקלה מאוד נגוע, בקלה צעיר כמעט ולא ניתן למצוא ללא תולעים, הבד"ץ במשך השנים השיגו דגים לא נגועים, אני מניח שכרגע פשוט לא מצליחים למצוא, כך שאין מקום להקל בדבר שיש בו איסורי תורה. אבל אינני יודע, יש לשאול מול הבד"ץ העדה החרדית האם אכן זה נכון.