סעודה גדולה ללא פת בערב שבת

שאלה:

האם סעודה שאינו רגיל בה והיא ללא לחם או מיני מזונות עדיין בגדר סעודה שאסור לאכול בערב שבת או מה שאסרו הוא דווקא קביעות סעודה של לחם או מיני מזונות בכמות של קביעת סעודה?

תשובה:

שלום וברכה

קשה לומר שזה ממש אור, אבל ודאי המנהג והדרך הנכונה היא למעט באכילה, וכפי שכתב בכף החיים בסי' רמט ס"ק יט שאנשי מעשה לא אוכלים בכלל פת אחרי חצות אף שעדיין מותר, ויש נמנעים מחצות מאכילת כל דבר משביע ואוכלים רק פירות ומעט מיני מזונות, לכן כל אחד יבחן בעצמו שמשה שמביע אותו לא יאכל כדי שיוכל לאכול סעודת שבת לתיאבון.