סעודה שלישית לפני סעודה שניה

שאלה:

שלום רב, האם ניתן לקיים את סעודה שלישית לפני סעודה שניה, כאשר את סעודה שלישית הוא יוצא יד"ח בקידוש מזונות (שיוצאים בדיעבד יד"ח סעודה שלישית, וכמובן לאחר זמן מנחה גדולה) ואח"כ סועד עם פת בשביל חיוב סעודה שניה?
[דוגמא נוספת להבהרת השאלה, כשאדם משלים את סעודת ליל שבת (כאשר היה חולה וכד' ולא סעד בלילה), האם כשמשלים ביום צריך להשלים על הסדר; דהיינו סעודת הלילה (עם הקידוש וכו'..) ורק אח"כ סעודה שניה, או שאפשר גם בסדר שונה, כי ס"ס בסה"כ קיים 3 סעודות בשבת]
אם אפשר בבקשה מקורות
בתודה מראש

תשובה:

ראיתי פעם באיזה קובץ בשם הרב וואזנר זצ"ל שניתן להחשיב את הקידוש כסעודה שלישית ואת הסעודה כסעודה שניה ואין חיוב לאכול שוב, אבל חיפשתי רבות פסק זה ולא מצאתיו והוא תמוה בעיני, לכן אשמח אם מישהו ישיב לי את אבדתי, אבל כל זמן שלא מצאתיה אני חושב בסברא פשוטה שכיון שלא יצא בזה סעודה שניה, אין כאן גם סעודה שלישית.