אופן קריאת פרקי תהילים

שאלה:

שלום רב. השאלה שלי היא כזאת:
אני נוהג לקרוא תהילים כל יום ב"ה. אני קורא את הפרקי תהילים של אותו יום שבחודש, ואחר מכן קורא עוד מספר קבוצות של פרקי תהילים. למשל קבוצת פרקים לרפואה שלימה למשפחתי ולרשימה של אנשים. ואז למשל קורא עוד 2 קבוצות של פרקים לישועה של עם ישראל מאויבנו ולנקמת ה' באויבנו בקרוב מאד בע"ה. כך שיוצא מזה שאני קורא לפחות 3 קבוצות של פרקי תהילים. ובכל קבוצה לא מעט פרקים. השאלה שלי היא, האם לפני כל קריאה של קבוצת תהילים עלי לומר "לכו נרננה…" (לפני) ו "מי יתן מציון ישועת ישראל…" (אחרי)? הרי כל קבוצת פרקים היא יחודית בפני עצמה. ואיני רוצה לערבב את כל פרקי התהילים בכל הקבוצות השונות זה עם זה. אני מעוניין לחלק כל קבוצת פרקים בפני עצמה ולכן מה שאני עושה עד היום זה שאני אומר "לכה נרננה.." ו "מי יתן ישועת…" בין קבוצת פרקים אחת לקבוצת פרקים אחרת. האם טוב אני עושה? ואם לא, מה אני אמור לעשות?

תשובה:

אתה עושה מצויין. האמירה הזו בלאו הכי אינה מעכבת, אבל גם לא גורעת, וזה בסדר גמור.

שיתקבלו התפילות.

[תוכל להוסיף גם אותנו בתפילות, שנזכה להרבות גבולות הקודשה באתר דין ולכוין לאמיתה של תורה, יישר כח].

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בטח אשמח מאד להוסיף גם אותכם באמירת התהילים אתם מאד מאד עוזרים לי ותמיד נותנים מענה מהיר ואין ספק שאתם עוזרים לכלל ישראל אתם מזכי הרבים מעל ומעבר ועושים עבודת קודש!