מריבות עם אשתי הטריה

שאלה:

אני נשוי טרי 5 חודשים אשתי מבאר שבע ואני מאשקלון, בשבתות אנחנו לפעמים אצלה ולפעמים אצל אמא שלי ולפעמים ביחידת דיור שלנו, אני רוצה כמה שיותר להיות לבד ביחידה בלי משפחה שנוכל לבנות את עצמנו והיא יש לה געגועים ובוכה הרבה, השבת הזאת אמא שלי ביקשה שאבוא אליה בגלל שככול הנראה היא ובעלה מסיימים את הקשר. אני מרגיש שכל הסיפור גורם לה להתרחק ממני

תשובה:

שלום וברכה

ידידי היקר, לא הבנתי בדיוק את הסיפא של הדברים אבל ננסה להתמקד בעיקר. אתה רץ מהר מידי!!! זו טעות!!!

אתם נשואים חמישה חודשים, טבעי שאשתך מתגעגעת, טבעי שהיא עדיין לא מרגישה מספיק בבית, טבעי שהמשפחה חסרה לה. אשתך מעל הכל, עם כל הכאב עם אמא, יש למצוא זמנים אחרים, תבואו לבקר אותה הערב וכדומה, אבל כרגע אשתך מעל הכל, ואשתך צריכה עדיין את המשפחה שלה. אל תדחק את הקץ! עוד תהיו הרבה לבדכם וזה יהיה נפלא.

כל דבר צריך להיות במידה ובהתאמה ליכולת ולתנאי השטח. תן לה לקבוע את היכולות שלה ואת הצרכים שלה, תן לה להרגיש שאתה איתה בכל קושי ובכל צורך, ותבנו את עצמכם תוך הקשבה והכלה כל הזמן.

אין מריבות בבית נקודה.

רק חשיבה אחד על השני כל הזמן. זו לא עבודה מוסרית גרידא, זו הדרך הטבעית והפשוטה להיות מאושרים.

אברככם בחיים טובים שמחים ונעימים.