הנחת ספרי קודש על חומש

שאלה:

שלום וברכה.
רציתי לדעת לגבי המצב בבתי כנסת ובישיבות שיש ספרים של אחרונים על ספרי חומש או גמרא או סידור.
א. להבין מה מותר להיות על מה ומה אסור.
ב. אם אני רואה ששמו משהו שאסור. (לדוג רשבא על חומש) האם מחובתי לתקן את זה? כי יש הרבה וזה הרבה התעסקות.
תודה

תשובה:

מותר להניח ספרדי ראשונים ואחרונים על גמרא, תורה שבעל פה אין צורך להקפיד על הסדר, אבל לגבי תורה שבכתב, אפילו נ”ך אסור להניח על חומש, ראה שו”ע יו”ד סי’ רפב סעי’ יז, וע”ע שו”ת הר”י מגאש סי’ צב. ובקובץ מבקשי תורה כרך ד קובץ יט הובא מהגרש”ז אויערבך שעורר על כך שרבים נכשלים בתפילת השבת שמניחים את הסידור על החומש, ויש בכך איסור.

ברכה והצלחה