שירים רדודים מאוד / שירים על פסוקים באמבטיה

שאלה:

היי
האם יש איסור לשמוע שירים של זמרים חילוניים? כמו עדן חסון או אגם בוחבוט, שהשירים שלהם לא עם המילים הכי יפות שיש, אבל יש שירים שמאוד מרגיעים אותי ואני אוהבת מאוד לשמוע אותם…
ועוד שאלה- האם מותר לשמוע שירים במקלחת? ושירים עם פסוקים?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מוצא כל טעם לשמוע שירים עם מילים לא יפות, מוזיקה אמורה לרומם ולרגש, וזה לא סוג הרגש שהיינו רוצים להגיע אליו.

אין לשמוע שירים עם פסוקים באמבטיה, משום שעל ידי כך מהרהרים בפסוק, וההרהור בדברי תורה אסור שם.

מקורות:

ראי כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם מדובר בחדר אמבטיה בלא בית כסא, רבים מהפוסקים מתירים הרהור ואפילו האזנה לדברי תורה ברדיו וכד', אבל דעות איתנות אלו לא מוזכרות כאן בתשובה..

  2. ישנם לא מעט בתים בהם חדר האמבטיה ללא אסלה, זה מצוי.
    ולענין הלכה פסקו רבים, שיש לדון את בתי המרחץ שלנו כדין "חדר האמצעי" של בית המרחץ שהיה בזמנם. כלומר, אין להקל לדבר שם בדברי תורה, אבל מותר להרהר שם בדברי תורה. ולכן מותר להכניס רדיו או נגן וכד' לחדר האמבטיה (שאין בו אסלה!) ולשמוע ממנו דברי תורה.
    ומה שהחמירו בבית המרחץ אפילו בהרהור, הוא בבית המרחץ דרבים ולא בבית הפרטי.