האם נחשב לריבית?

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
חברתי הלוותה לי קערת פלסטיק לצורך אירוע גדול, בתום האירוע לא מצאתי את הקערה כלל, אמרה שהיא מוותרת ולא הסכמתי, קניתי קערה דומה (לא היה אותו דבר כי היה לה קערה ישנה) והקערה שקניתי מעט יותר גדולה, היא לא יודעת כמה הקערה שלה עלתה, יתכן מאוד ולא בטוח שהקערה שקניתי קצת יותר יקרה ואולי לא, ולא איכפת לי, אך חששתי אם יש בעיה של ריבית? מה לעשות? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

איסור ריבית קיים רק בהלוואה ולא בתשלומי נזיקין או פיקדון שאבד, ומשלמים כלי אחר, ולכן אין איסור ריבית לתת כלי יקר יותר.

בנוסף, בפיקדון – שמשתמש בחפץ של חברו, אומרת הגמרא שאין ריבית.

בהצלחה.