קריאת הפטרה רגילה בשבת ערב ראש חודש כדי שלא לבייש

שאלה:

השבת יש בר מצווה לאחד מבני הקהילה (משפחה לא דתית). זה שהכין את נער הבר מצווה הכין איתו הפטרה רגילה של פרשת בראשית ולא את ההפטרה של "מחר חודש" מה ניתן לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה להשיב על כך. ידוע המעשה בגרש"ז אויערבך, כאשר אירע מעשה זה בשבת שחתן הבר מצוה רצה לקרוא את ההפטרה והתברר שלא הכין את זו הנכונה, ונתן לו לקרוא את אשר הכין, וסבר שלא לביישו חשוב הרבה יותר מהדיוק בקריאת ההפטרה.

לגבי המקרה שלך, אם אין ברירה נראה שתוכלו לסמוך על כך, ואם ניתן לארגן משהו שיעלה עלייה אחרת בלי שיפריע לו וכדומה, עדיף, הכל לפי הענין וההיכרות שלכם עם המקרה.

ברכה והצלחה.