נשיאת נשק בשבת בימים מתוחים

שאלה:

שלום וברכה.
אני גר במודיעין עילית, רציתי לדעת האם לרגל המצב יש לשאת את הנשק גם בשבת?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

מי שיש לו אפשרות לשאת נשק, בימים אלו הוא יכול לשאת נשק בשבת. ראה במקורות.

בשורות טובות.

מקורות:

יש סוברים שהאקדח הוא כלי שמלאכתו להיתר, אבל גם למחמירים שהוא כלי שמלאכתו לאיסור מותר לטלטלו לצורך, ובפרט בימים אלו שיש בכך צד של פיקוח נפש.

על הצד שאקדח הוא כלי שמלאכתו להיתר ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כ הערה כח שסבר שהואיל ורוב תשמישו של אקדח הוא להרתעה [במקום שאין סכנה מוחשית] הוא כלי שמלאכתו להיתר, וכן במקום שיש סכנה מוחשית הוא נחשב כלי שמלאכתו להיתר כיון שהוא משמש להצלת חיים דבר המותר בשבת, למרות שיש לפקפק בזה ולכאורה הדבר תלוי בנדון הפוסקים לגבי סכין של מילה אם הוא נחשב כלי שמלאכתו להיתר כיון שהמילה ביום השמיני מותרת בשבת, לכן אף שיש להחמיר שדינו כמוקצה כאשר יש סיבה אמיתית לנשיאת הנשק יש פתח מרווח להתיר. כשאין כל צורך בטחוני, החשש הוא שהנשק נחשב מוקצה מחמת חסרון כיס, כיון שאז בדרך כלל אנשים שם רגילים לשים אותו בכספת.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה רבה.
    רק פרט נוסף, ברשות הרב.
    האם יש למעט במוקצה כגון להוריד כוונת לייזר חשמלית המורכבת על האקדח או שניתן לשאת אותו כפי שהוא בחול?