צניעות

שאלה:

בס"ד
שלום, שאלה שכואבת לי עד מאוד:
עד כמה טבעי והגיוני שבחורה חרדית בת 21 שרוצה בית של תורה בקדושה וטהרה נופלת לפעמים במחשבות לא צנועות ו"עונג עצמי"? זה מוריד מהסיכוי לזכות בבעל ת"ח ירא"ש?
איך חוזרים בתושבה על זה ומונעים פעמים נוספות?
בחורה צנועה שלא רואה סרטים וכו' אבל היצר תוקף מדי פעם…
[וכמובן אח"כ מלאה רגשות אשמה, תסכול ובושה]
תודה רבה.

תשובה:

כל עוד אדם חי הוא תמיד מתמודד, וכל התמודדות כרוכה בכשלונות ובקשיים, אין אדם שלא נופל לפעמים, ואדרבה, שבע יפול צדיק וקם, ועדיין הוא נחשב צדיק, כי הוא קם, כי הוא לא מתייאש אלא מתעורר ושוב חוזר למעלתו הרוחנית.

המשיכי לעבוד את ה' בשמחה ובעזרת ה' תזכי ליזווג טוב במהרה.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה, אבל בחורה צנועה ויראת שמים לא אמורה להרגיש שום נקיפות מצפון ואשמה על עינוג עצמי ועל כל הנאה שלא כרוכה באיסור חלילה.
    מחשבות לא צנועות זה כבר בעיה כמובן ועל זה אכן יפה ענו הרבנים שליט"א.