מסירת שטחים בארץ ישראל

שאלה:

שלום לכל הרבנים, מועדים לשמחה.
אשמח לדעת הלכה למעשה מה היא דעת תורה על מסירת שטחים של ארץ ישראל כיום תמורת הסכמי שלום עם ערבים.
והאם זה נכון שהפסק הלכה של הרב עובדיה זצ"ל בהסכמי אוסלו היתה דעת יחיד?
תודה מראש.

תשובה:

באופן עקרוני היתה דעתם של כמה גדולי תורה, שאם מסירת השטחים היתה מונעת שפיכות דמים היה ניתן לשוקלה בהחלט, כיון שבלאו הכי יהודים לא גרים שם, ובאופן שלא מוסרים בתי יהודים, אבל כיון שזה ממש לא המצב ולא היה המצב בימי אוסלו, לא היה שום פרטנר לשלום, וגם היום אין עם היושבים בגדה ובעזה שום היתכנות להסכם כזה. כך שמה שהיה הגרע"י יחיד אולי היה בעצם זה שנתן אימון בהסכם שהתגבש אז מה שגדולי תורה אחרים כמו הרב שך ועוד, היו בטוחים שזה חסר סיכוי, כמו שאכן התברר לצערנו.