לימוד ליל הושענא רבא וחיבוט ערבה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שתי שאלות:
האם חובה ללמוד בליל הושענא רבא ע"פ הסדר (יהי רצון של ליל הושע"ר, ספר דברים, תהילים) או שניתן ללמוד כל מה שליבי חפץ, כמו נגיד איגרת התשובה מהתניא?

שאלה נוספת, האם חיבוט ערבה הוא חובה, אם אין לי ערבות מה ניתן לעשות?

תודה הרב ומועדים לשמחה

תשובה:

שלום וברכה ידידי היקר

הלימוד של ליל הושענא רבה אינו חובה, אלא מנהג, יש שנהגו בכך ויש שלא, ועשה כפי נטיית ליהך.

חיבוט הערבה הוא מנהג נביאים, ודאי אין לוותר על כך, ושים לב, לאף אחד אין עדיין ערבות… בכל הריכוזים הדתיים ימכרו ערבות ליד בתי הכנסת וכדומה, החל ממחר בצהריים.

חג שמח.

על מקור המנהג לקרוא ספר דברים, ראה כאן.