סוכה לשם מצוה

שאלה:

יש לי מבוכה בענין של כוונה לצל, כי היה לי איזה מקום בסוכה שלא היה מסוכך, והזזתי הסכך לאותו מקום, ויתכן שהמטרה הייתה שלא יהיה קר ולא לצל, ואני הזזתי חזרה למצב ראשון, (בלי להגביה) והחזרתי לשם צל, (וכן מישהו הזיז הסכך ע"מ לסדר באופן אחר, ולבסוף לא סידר נמצא שלא כיון לצל, ודבר זה מפריע לי בשמחת חג.
ב. כדור של השכנים בסורג מעל הסוכה האם מועיל להורידו או שאם היה בשעת הסיכוך שם זה בעיה.

תשובה:

שלום וברכה

א. אין חשש כלל, העשייה של הסוכה כולה היא הרי לשם מצוה, זה הרבה יותר מלשם צל, הכוונה הזו מונחת בדעתך כל הזמן גם אם יש לך עוד כוונות, הכל נעשה בסופו של דבר לצורך המצוה ואין חשש כלל.

ב. הכדור אינו רחב שלושה טפחים ובודאי לא ארבעה טפחים ולכן הוא אינו פוסל את הסכך.

מועדים לשמחה.