קבלת חבילה בשבת

שאלה:

האם מותר לקבל חבילה (מאמזון למשל) בשבת אם זה לא דבר מוקצה? כמו נעליים. כשיש חשש שאם נשאר בחוץ זה יגנב. תודה רבה

תשובה:

אם זה בא עם יהודי אסור להשתמש בשבת כי אסור ליהנות ממעשה שבת שעשה, אולם על ידי גוי, ככל שמדובר בדבר שאינו מחוסר צידה או תלישה מהעץ ושאר מלאכות דאורייתא ספציפיות עבור היהודי וכל הנושא הוא רק המשלוח שנעשה על ידי גוי בשליחות בית הדואר ואדעתיה דנפשיה לקיים מלאכתו – מותר להשתמש בשבת.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שכה סעי' ח, ושו"ת חלקת יעקב או"ח סי' קלח, שו"ת ויען דוד ח"ד סי' מה.