שאיבת חלב בשבת וביום כיפור

שאלה:

ילדתי לפני שבוע והתינוק השתחרר מהפגייה היום. הוא יונק אבל עדיין לא לגמרי ברור כמה הוא מצליח לאכול והאם זה מספיק לו, והוא אוכל גם חלב שאוב. לי יש גודש בשד שמצטבר אם אני לא שואבת ומכאיב לי מאוד. האם מותר לי לשאוב בשבת? אם כן, עם משאבה חשמלית/ידנית? ומה הדין לגבי יום כיפור?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

למעשה קצת התבלבלתי בפרטי השאלה, אם השאיבה היא לצורך הילד שהוא לא אוכל מספיק ביניקה וצריך לאכול שאוב, זה מתיר שאיבה, וכמובן יש להעדיף משאבה חשמלית שמופעלת מראש לזמנים קצובים על ידי שעון שבת.

אם השאיבה היא לצרכך שלא יהיה גודש, ואת לא מצליחה להפטר מהגודש על ידי הנקה, ויש צער גדול, זה מתיר רק שאיבה לתוך מי סבון, לא לשאוב חלב שיכול להועיל, ולכן ומעוד סיבות כדאי להמנע מכך ככל שניתן ואפשר להסתדר עם ההנקה, גם אם זה לוקח יותר זמן ויותר מצריך סבלנות וכו'.

רוב נחת ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם התינוק לא מצליח לאכול מספיק רק ע"י יניקה, ואפשר להשלים או ע"י שאיבת חלב אם או ע"י חלב מטרנה, האם מותר לשאוב בשבת לצ' התינוק כדי לא להשתמש כמה שפחות מטרנה ?