גריפת מים מהשיש שאריות מזון בכיור והפרדת לחם קפוא בשבת

שאלה:

לכבוד הרב,
בשבת לספרדי:
1. אם מוציא לחם מהפריזר, ורוצה להפריד איתו שעדיין קפוא יהיה מותר?
2. מגב גומי לגריפת מים בשיש, עד כמה שידוע לי מותר, רוצה לוודא שאכן זה נכון?
3. אסיפת הלכלכוך ש-יש בכיור אחרי ניקוי הכלים (כאשר זה לא שאריות שראויות לאכילה ע"י בהמה) האם מותר להוציא, או עם זרם המים לגרום שיגיע למכסה שעל הביוב ואז להרים?
תודה

תשובה:

1-2. מותר.

3. אם מפריע לו שיש ליכלוך, זה נותן תחושה לא נעימה ששל חוסר נקיון בבית, מותר להוציא על פי ההיתר של גרף של רעי.