פרי חדש בראש השנה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה!
הבנתי שבקידוש+הבדלה של ליל יום טוב שני יש להביט על הפרי חדש בזמן אמירת שהחיינו. השאלה, מתי אוכלים אותו? מייד לאחר שתיית היין ? או אחרי נטילת ידיים והמוציא? והאם לברך עליו פרי העץ לפני האכילה?
תודה רבה,
שנה מבורכת!

תשובה:

מיד אחרי הקידוש תברכי בורא פרי העץ ותטעמי ממנו מעט. כדאי לכוון לפטור בברכה זו גם את שאר הפירות שנאכל אחר כך לסימנא טבא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    ואין לחשוש להפסק בין הברכות? לומר אחרי שאני טועמת מהפרי חדש, אני נוטלת ידיים בברכה, ומברכת המוציא, אוכלת חלה בדבש ואז מתחילה שוב את הסימנים, אז לא לברך לפני האכילה כלל?
    זה אומר שאת יהי רצון מלפניך וכו' ניתן לומר קודם האכילה של הסימנים ?