צריך התרה?

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
אמרתי (בפה) בעבר שאני יעיר לבנות שלי כל פעם שהם לא יהיו צנועות, עשיתי את זה והערתי להם כל פעם, זה גרם להם עוגמת נפש ומצער אותם ומעצבן אותם, וגם הבנתי שלא טוב להעיר להם על זה, אני רוצה להפסיק עם זה האם צריך התרת נדרים? תודה שנה טובה ומבורכת.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה במידה וההערות לא מועילות אלא רק מזיקות, ולדעתך זה רק גורם להם לריחוק ולא לקירוב, אזי הנדר אינו כולל הערות אלו. כלומר, הכוונה שלך בנדר היתה שאתה תגרום להם לעזוב את חוסר הצניעות, על ידי שתעיר ותלמד ותחנך, מה עושים למעשה? איך וכמה מעירים? זה תלוי בשיקול דעתך, לכן לא נראה לי שצריך התרת נדרים. אבל ליתר בטחון כדאי להתיר את הנדר.

בשורות טובות.