הוזלה למשלמים מראש בשכירות דירה

שאלה:

שלום וברכה
פרסמתי את דירתי להשכרה ונקבתי במחיר
והוספתי שתינתן הנחה למשלמים מראש[כוונתי היתה שאם ישלמו לי מראש ולא מדי חודש שאתן הנחה האם יש בכך בעיה של רבית ?
ואם כן איך אני אמור לעשות?
תודה רבה
דוד

תשובה:

שלום וברכה,

בשכירות בתים מותר לתת הנחה למשלמים מראש, בשונה ממקח שאם מעמיד שני מחירים יש איסור ריבית. ולכן מותר לך להשכיר את הדירה ולהתנות שאם ישלמו כמה חודשים מראש אתה מוזיל את המחיר.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות רבית סימן קעו סעיף ו

מותר להרבות בשכר הקרקע. כיצד, השכיר לו את החצר וא"ל קודם שהחזיק בו: אם מעכשיו אתה נותן לי הרי היא לך בעשרה סלעים בכל שנה, ואם תתן שכר חדש בחדש הרי הוא בסלע בכל חדש, הרי זה מותר. וכיוצא בזה בשכר האדם גם כן מותר.

הגמרא ב"מ סה, א מבארת שבשכירות אין איסור משום ששכירות אינה משתלמת אלא לבסוף.