אבידה שנמצאה במקווה

שאלה:

שלום רב כבוד תורתו,

שאלה בנושא השבת אבידה. נמצא שעון לפני כמה חודשים בתוך מבנה מקווה טהרה של גברים, בירושלים.

בתחום המקווה מצוין בשילוט כי יש להשגיח על החפצים האישיים, וכי כל החפצים בסוף יום יזרקו. פחות או יותר לשון מודעת בלני המקווה.

המוצא זיהה השעון, והרים השעון בדעתו לשם השבת אבידה. וזאת בכדי שבעל השעון לא יפסידו ע"י או אדם שיורה לעצמו היתר או שיזרק בטעות לפח.

המוצא ניגש לבלן וביקש להשאירו אצלו והבלן סירב להתעסק עם האבידה.
מתוך היכרות עם הבלן המוצא ביקש שיודיע לו בדבר כל שאלה של פלוני שידרוש בשעון, ואמר אמן.

המוצא תלה מודעות במקווה, ברחוב ובבית כנסת הקרוב ועוד נקודות עניין תורניות. המודעות עומדות כחמישה חודשים ולא התקשרו.

לגבי סימנים, אין חריטה או קילוף על השעון, השעון הוא דגם מדף של חברה מסוימת. אינני הזמנה מיוחדת או עיצוב אישי. להבנתי הסימנים המיוחדים מבחינת המוצא הם המקום, היום, והשעה שהמוצא לקחו. השעון שווה כמה מאות שקלים.

מה דעת תורה באשר לדרכי המוצא ומה באשר לשעון?

תודה רבה לכם

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין סימן על השעון והשעון היה מונח במלתחות, דינו כאבדה שאין בה סימן, ואין חשש שמא לא התייאשו הבעלים כיון ששעון דרך להציץ בשעון מיד ובוודאי שם לב זמן קצר. והמקום בו הונח השעון אינו סימן כיון שהדרך להניח שעונים במלתחה. ולכן מותר לך לקחת את השעון לעצמך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1