הפרשת מעשר ממכירת בית בחצי מחיר

שאלה:

שלום, לפני כעשר שנים, ראובן בנה בית וזה עלה לו מאתיים אלף דולר. עכשיו הוא נאלץ למכרו בחצי מחיר (כי היום זה מחיר של הבית במדינתו), כלומר במאה אלף דולר.
השאלה היא האם הוא חייב להפריש מעשר מכסף שיקבל מקונה ,ואם כן, כמה והאם מותר לנכות סכום מסים וכדומה לפני שיפריש ולהפריש מעשר רק ממה שישאר?
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

מעשרות מפרישים מרווח ולא מהפסד, כאן, הוא מכר בית בשוויו וזה לא רווח, וגם אם נתייחס לזה כאל השקעה המיועדת למכירה, הרי רק הפסיד.

שיזכה לרוב שפע וימלא ה' חסרונו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על תשובה מהירה!
    האם זה ככה (כהנ"ל בתשובה) גם אם המוכר כשבנה בית לפני עשר שנים השקיע 5 מליון רובל* (שאז זה היה שווה למאתיים אלף דולר)
    רובל- (שם מטבע ברוסיה) ועכשיו הוא מוכר את הבית ב7 מליון רובל, אך ביחס לשער דולר להיום רובל ירד בחצי משויו כלפי דולר ועכשיו זה שווה מאה אלף דולר)?