הסיר טלית ונכנס לשרותים – ברכה

שאלה:

הסיר את הטלית באמצע התפילה ונכנס לשרותים, האם צריך לברך שוב ?

תשובה:

אדם שהסיר את הטלית קטן והסיח דעתו ממנה ודאי חוזר ומברך כאשר הוא לובש שוב, השאלה היא באופן שהסיר רק כדי להתקלח וכדומה ודעתו לחזור וללבוש, ובענין זה נחלקו כידוע הפוסקים, השו"ע בסי' ח סעי' יד נקט שהפשיטה עצמה נחשבת הפסק ולכן אפילו היתה דעתו ללבוש מיד חוזר ומברך, והרמ"א שם חולק וכדבריו פסקו אחרונים רבים, וכיון שהכלל תמיד שבספק ברכות גם הספרדים לא מברכים כדעת מרן השו"ע, למעשה אין לברך.