ספק פגיעה ברכב

שאלה:

היום נסעתי באוטו והיה חושך ובאמצע שנסעתי נתקעתי במשהו עכשיו הרגשתי משהו בגלגלים ושמעתי בום
עצרתי לא יצאתי מהרכב ומהלחץ המשכתי ליסוע
שיצאתי אחר כך מהרכב ראיתי שלא קרה לרכב שלי כלום ושעברתי שוב פעם לבדוק אם עשיתי נזק לאחת המכוניות ראיתי שלא קרה כלום חוץ מלמכונית אחת שהיה לה שיפשופים
אבל אני לא זוכרת איפה זה היה בוודאות ואני לא זוכרת איזה רכב זה היה ואם בכלל נתקעתי בו כי כל הרכבים שהיו שם נראו בסדר גמור חוץ מאחד שאני לא יודעת אם השיפשופים שיש עליו זה ממני או שזה היה לו כבר
זה עבירה מה שעשיתי?
אני פשוט לא יודעת כי אין לי מושג אם נכנסתי ברכב או לא
זה עבירה?
ולא שמתי לרכב פרטים כי אני לא יודעת מה היה
ויש מצלמות אם יהיה משהו והם יבואו אלי אז אין בעיה
אבל אם הם לא יבואו אלי זה עבירה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא ידוע אם הזקת את לא חייבת לשלם. ספק נזק אדם לא חייב לשלם. ובעם הבאה [שלא יקרה יותר] יש לצאת מיד מהרכב ולבדוק אם אירע נזק, ואין צורך לפחד. יש לעשות את מה שמוטל עלייך.

בהצלחה.