מצאנו גיטרה – השבת אבידה

שאלה:

א) מצאנו גיטרה באזור מסויים, תלינו שלטים באותו האזור שנמצאה גיטרה והשארנו טלפון והכל, עבר המון זמן (כמה חודשים) ולא קיבלנו שום טלפון, האם זכיתי בגיטרה או שעליי לעשות עוד פעולה?
2)יש אצלי חולצה שלא שלי כבר כמה שנים ואני לא יודע איך היא הגיעה אליי ושל מי היא, האם אני יכול לזכות בה או שעליי לעשות איזו שהיא פעולה? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין סימן על הגיטרה והגיטרה נמצאה במקום מושלך, מותר לכם לקחת את הגיטרה לעצמכם. אם יש סימן בגיטרה או שהגיטרה הייתה מונחת במקום מסוים – מקום נחשב לסימן, והכרזתם ולא הצלחתם לאתר בעל הגיטרה, ניתן לרשום את ערך הגיטרה במקום שמור, ואז תוכלו לעשות בגיטרה כרצונכם.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן רסז סעיף כא.