לפרסם את התמונה של האבדה

שאלה:

האם עדיף לפרסם תמונה של אבידה במודעה או בוואטסאפ או שכדאי רק בכתב כדי שנוכל לדרוש אם המבקש רמאי או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בחפץ שחשוב רק לבעליו ואנשים אחרים לא להוטים לקחת את החפץ, מסתבר שעדיף להכריז עם תמונה ובכך יש יותר סיכוי שהחפץ יגיע לבעליו. ואין חשש שאחר ירמה ויטול לעצמו. אם מדובר בחפץ שיש חשש שרמאי אחר יבוא וישקר זה שלו אין לפרסם את התמונה אלא יפרסם שמצא מציאה.

בהצלחה.

מקורות:

בגמרא ב"מ כז, ב שצריך לדרוש ולבקש סימנים כדי שלא יבוא רמאי ויטול את המציאה שלא שלו. מסתבר שבדבר שאין חשש רמאות עדיף לפרסם את המוצר ובכך האבדה תגיע ליד המאבד מיד.