אין אדם נוגע במוכן לחברו

שאלה:

איך כתוב אין נוגע במוכן לחברו כאשר אין רואים שדה בקמותיו ויש מציאות שאדם נפגע מעין הרע לא רק מכסף גם בבריאות

תשובה:

שלום ידידי

בשאלתך הכואבת בעצם עירבבת שני מושגים שאין ביניהם קשר.

יש מושג של עין הרע העלול להזיק, אף שכבר אמרו חכמים שמי שאינו מקםפיד לא מקפידים איתו ומי שלא חושש שומר פתאים ה'.

אבל יש עוד נושא, כאשר נניח שני אנשים מגישים מכרז על משרה כל שהיא, מה שנגזר משמים זה מה שיהיה, אף אחד לא יכול לקחת לשני כלום! וזה לא קשור לעין הרע, פשוט יש בורא לעולם שהוא מנתב את הזהדמנוית לכל אחד לפי מה שנקבע לו.

שנדע רק טוב.