בירך אדמה על אבוקדו – אם יכול לאכול גם מהבננה?

שאלה:

אדם שטעה וברך על אבוקדו בורא פרי האדמה. ההלכה היא שיצא (כמדומני).
האם עכשיו הוא יכול להמשיך ולאכול בננה בלי לברך עליה אדמה שנית?

תשובה:

הוא יכול לאכול את הבננה על סמך ברכה זו.

מקורות:

ראה חסד לאלפים או"ח סי' רו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מכבודו, אבל יש לדייק שאם ברך אדמה על האבוקדו כיוון שטעה בחושבו שזו ברכתו, אכן יכול לאכול פרי שברכתו אדמה על סמך הברכה, אולם דע עקא שאם טעה בלשונו, כלומר ידע שעל האבוקדו מברכים ב.פ.העץ, אלא שברך אדמה בגלל טעות לשון, לא פותר בזה פירות אדמה נוספים.
    והדבר מבואר באור לציון חלק ב' ובספר הלכה ברורה ועוד.