חפץ שנמצא בתיק שקניתי ביד שניה

שאלה:

שלום וברכה
לפני כשנה אירגנו בנות מדרשה לעולות חדשות (חלקן חוזרות לחול אחרי שנה-שנתיים) מכירת יד שניה של חפצים שלהן.
קניתי משם תיק, ואחר כך מצאתי בו שני שפתונים, שנראה שאותה בת שכחה שם….
מה אני צריכה לעשות איתם?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

חפץ שנמצא בתוך בגד נחשב לאבדה עם סימן, כיון שהמונח בתוך תיק נחשב לסימן. וגם המניין נחשב לסימן. ולכן חל חובת השבת אבדה. אלא שאם עבר זמן ממתי שמסר את הבגד עד שהכסף נמצא בבגד, יש כאן ייאוש בעלים למרות שיש סימן. ואין חובה להשיב את הכסף.

מקורות:

כסף שנמצא בבגד שנמסר לחנות יד 2 לא מוגדר כהפקר כיון שבסופו של דבר יימצא, ואין דינו כבגד שהושלך לאשפה שדינו כזוטו של ים, ולכן המוצא חייב בהשבת אבדה. אם עובר זמן רב מזמן שנמסר הבגד עד שהבגד נמכר, יש ייאוש בעלים כמבואר בגמרא ב"מ כג, ב שאם החפץ נשאר זמן רב ולא אספו אותו פטור המוצא להכריז עליו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    התקשרתי לאחראית של המדרשה, והיא אמרה שאין כ"כ סיכוי להחזיר, כי רובן כבר חזרו לחו"ל, ואת האחרות יהיה מסובך להשיג בשביל דבר כזה,
    והיא אמרה שזה מחול

    זה בסדר או שאני בכ"ז צריכה לנסות לפרסם?

  2. אם הכסף היה מונח זמן רב בתיק ואח"כ הגיע לידך אין צורך להחזיר ומותר לך לקחת לעצמך. אם את חוששת שהבעלים לא ידעו ולא התייאשו, ניתן לרשום את הכסף בפנקס שמור ואז תוכלי לעשות בכסף כרצונך.