זה מקובל? שאלה של בעלי תשובה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
חשבתי איזו מצווה חמודה אפשר לתת לבת שלי לעשות – בת 4 וחצי. וחשבתי שנקנה מדבקות וסוכריות, ונלך לקופת חולים, והילדה תחלק את זה לילדים שם שלא מרגישים טוב ומחכים בתור לרופא ילדים. השאלה אם זה בעייתי/לא מקובל שילדה בת 4 וחצי תחלק הפתעות לילדים (בנים) שיהיו שם? לוותר על הרעיון? (עיר חרדית)
תודה רבה

תשובה:

זה רעיון נחמד וזה בסדר גמור מצד צניעות וכו', רק נראה לי שלא הייתי מכניס ילדה קטנה בריאה לקופת חולים בקירבת ילדים חולים, אפשר לחשוב על רעיון דומה באופן נטול סיכון. אולי סתם לילדים בגינה…

חינוך לנתינה זה דבר נפלא, תשתפי אותה גם ביצירה של הדבר ועטיפה ועוד.

רוב נחת.