נגע בבגדים עם זיעה – צריך ליטול ידיים?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

האם זה נכון שאם אני נוגע בבגדים משומשים (עם זיעה) או כלי מיטה משומשים (בצד הרגליים), אני חייב ליטול ידיים קודם אמירת דברי קדושה (תורה, תפילה, וכו׳)?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

הנוגע בבגד ספוג זיעה אינו צריך ליטול ידיו, אלא אם כן יש מזה ממש ריח רע ממשי, או זיעה ממשית כמו חתיכות קטנות [מלמולי זיעה].

מקורות:

ראה אשל אברהם בוטשאטש סימן ד, כף החיים שם ס"ק צח, הליכות שלמה פרק כ אות יז בשם הגרש"ז אויערבך.