לשון הרע – רבנים לוקחים כסף?

שאלה:

האם מותר לאדם רגיל/רב/מזכה רבים לדבר בשיחה עם עוד אדם או בהרצאות/שיעור תורה מול קהל או אפילו בסרטון לזיכוי רבים ביוטיוב בלי לציין שמות על כמה הון צוברים רבנים/כמה כסף הם גובים על עזרה/סיוע לאדם, איך הם נחשבים ברשימה של הרבנים העשירים
שזה לא הגיוני – רמז לכיוון שלילי כו' בארץ/עולם.

תשובה:

לא ממש הבנתי את כוונתך, באופן כללי אכן חשוב מאוד לדעת את ההבדל בין רבנים לבין מקובלים מדומים וכדומה, והמודד הראשון במעלה הוא האם אותו אדם לוקח כסף עבור עצה או סיוע. אינני מכיר אפילו רב אחד שלוקח כסף כזה, כל מי שמציע תיקון נפש פדיון עין הרע הסתכלות במזוזה בקפה וכו' תמורת כסף, יש להתרחק ממנו הוא בחזקת נוכל.

רב זה מי שמקובל על תלמידי חכמים כתלמיד חכם גדול וצדיק, ואינו עושה ענינים מיסטיים ולא לוקח כסף, וב"ה יש לנו הרבה מאוד רבנים כאלו. לא אלמן ישראל. נוכלים מועטים והתלמידי חכמים מתרבים, אבל זהירות צריך.