לקחתי ממקום ציבורי האם מותר להחזיר יותר

שאלה:

השתמשתי בכוסות, קפה וסוכר ציבוריים על דעת להחזיר, מותר לי להחזיר יותר ממה שהשתמשתי?

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה אסור לך לקחת כוסות הביתה, הרי זה גזל ומותר לך לתת יותר כיון שבפירעון של גזל אין איסור ריבית. אם היה מותר לך לקחת ולקחת בהלוואה יש להחזיר בדיוק כפי שלקחת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בהגהת הרמ"א בשו"ע יו"ד סימן קס סעיף כב שגם בצורכי קהל יש איסור ריבית. אולם אם זה גזל אין איסור ריבית בגזל ונזיקין.