אפשר להחזיר את הספר שהתלכלך?

שאלה:

קניתי ספר שבטעות כבר יש לי בבית. ברצוני להחליף אותו בחנות, הבעיה היא שדף אחד התלכלך ממש טיפה מטיפונת קפה שנשפך עליו, משהו ממש מזערי אבל כן ניכר לעין. לי אישית נראה שאם הייתי קונה ספר כזה ובבית מוצא כזה כתם קטן, לא הייתי חוזר לחנות כדי להחליף.

האם אני חייב ליידע את החנות על הכתם הזה כאשר אנחנו הולכים להחליף אותו?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להודיע למוכר על כך ולשאול אותו אם הוא מסכים להחליף.

בהצלחה.

מקורות:

אם היה מדובר בנזק אכן לא היית חייב לשלם על כך כיון שמדובר בדבר מזערי שלא מקפידים עליו, אבל כאן מדובר בזכות החזרה, ואם נהיה משהו קל בטלה הזכות החלפה, ולכן יש ליידע את המוכר למרות שמדובר בלכלוך קטן.