גזל בגיל קטן

שאלה:

בעוונותי, כשהייתי ילדה קטנה הייתי לוקחת מחנויות ממתקים ללא רשות.
אינני זוכרת בדיוק מה לקחתי ומאילו חנויות, רק חנות אחת זכורה לי אבל אינני בטוחה שהיא היתה החנות היחידה.
כעת בגיל 19 אני רוצה לכפר על זה, כיצד עליי לפעול?

תשובה:

שלום וברכה,

קטן שהזיק או גנב והגזילה לא בעין, לא חייב לשלם בגדלותו, ומדת חסידות שיפצה במשהו על כך. במקרה שלך אם הגנבות היו בקטנותך – לפני גיל 12 את לא חייבת לשלם על כך, ואם אינך יודעת למי להחזיר ודאי שגם מדת חסידות לא שייך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שמט סעיף ג, ובפת"ש שם.