הלכות ריבית – הלוואת מט"ח

שאלה:

קניתי עבור קרוב משפחה מוצר מאתר בחו"ל שמחירו היה נקוב בדולר, וכך הופיע גם בחשבון.
אמנם, בפועל שילמתי בשקלים, כיוון שכרטיס האשראי שלי מבצע את ההמרה אוטומטית בעת שיורד הכסף מהחשבון לפי השער של אותו יום.
האם יש מניעה לקבל בחזרה דולרים מאותו קרוב משפחה, באותו ערך של המוצר שכאמור מחירו היה נקוב בדולרים?

תשובה:

שלום וברכה,

ההלוואה נעשתה בארץ – במקום בו שילמת עבור החבר וכיון שההלוואה בשקלים הפירעון צריך להיות בשקלים, או בדולרים לפי שער שביום ההלוואה, ואסור לפרוע בדולרים לפי השער של הפירעון אם הדורלים התייקרו בין ההלוואה לפירעון.

בהצלחה.